Malmö är känt för vackra parker och långa stränder.

Län och landsting.

Län och landskap.
Malmö ligger i Skåne län i landskapet Skåne. 
Man har återtagit benämningen stad. 

Landskapsblomma: Prästkrage
Landskapsdjur: Kronhjort
Landskapssvamp: Ängschampinjon
Landskapsfisk: Ål
Landskapssten: Flinta
Landskapsfågel: Glada
Högsta punkt: 212 m ö h (Söderåsen)

När man har större fotbollsmatcher är i stort sett alla Malmöbor engagerade i det. Det hörs i Malmö när man gör mål. De flesta Malmöbor är troligen mycket stolta över den fotbollsspelare som har gett Malmö ett namn på den internationella arenan mer än de flesta nämligen Zlatan. Dessutom har man bra teater, konserter mm. Man har ävem musikhögskola.

Befolkningsstatistik.

Kommunen hade enligt Statistiska Centralbyrån 339.313 invånare den 31:a december 2018.

Kommunens vision.

Man har arbetat fram en MalmöLund strategi 2030 som innebär följande: 
1) Stärka och utveckla regionala kärnor i de bästa lägena i MalmöLund. De regionala kärnorna är regionnens viktigaste mötesplatser med ett brett utbud. Här finns plats för internationellt och regionalt viktiga anläggningar. 
2) Utveckla de starka omrärldskopplingarna tilll Köpenhamn och andra storstadsområden. De regionala kärnorna utgör strategiska lägen i dessa omvärldskopplingar och är entréer till övriga regionen. 
3) Utveckla det sammanhängande storstadsområdet utifrån en nära och tät struktur där gränszoner omhändertas. 
4) Stärk kopplingen till övriga orter i MalmöLundregionen och Skåne med utgångspunkt i spårbunden kollektivtrafik. 

Historia.

Malmö betraktades som stad år 1275 men bildades troligen tidigare. Sillfisket och Skånemarknaden spelade en stor roll för stadens tidiga utveckling. Malmö blev den ledande staden på 1300-talet och fick en andra storhetstid under 1500-talets första del. Handel och sjöfart blomstrade. Efter freden i Roskilde 1658 mellan Danmark och Sverige blev Malmö en stapelstad. Anti-svenska stämningar ledde emellertid till oroligheter och kuppförsök vid Malmösammansvärjningen 1658-1659 och Skånska kriget 1675-79. Under slaget om Malmö 1677 belägrades staden av danskar som dock led nederlag. Därefter blev det lugnare. Sedan 1870 har Malmö varit Sveriges tredje stad. Malmö var tidigt en viktig industristad och är så fortfarande. 

Historiska fakta är framförallt hämtade ifrån Nationalencyklopedin nr 13. s 20 - 21. Utgiven på Bra Böcker 1994. 
Befolkningsstatistik: Statistiska Centralbyråns hemsida scb.se. Sidan besöktes den 21:a februari 2019. 
Landskapsbeteckningar:  Boken “Se Sverige” av Lars Magnusson. Utgiven 2005 av Lars Magnusson och Bokförlaget Prisma 2005. 
Landskapsfågel: Hemsidan fageln.se. Sidan besöktes den 9:e augusti. 2017

 


GPS
WGS84: N 55° 36.2989', E 13° 0.2293'
Decimal: 55.605, 13.0038

Malmö har underbara långa stränder. Man kan med fördel tillbringa dagen vid stranden för att senare på eftermiddagen -  kvällen sitta ned på en restaurang, kafé, i den egna trädgården, eller på balkongen och njuta av livet. 

Malmö är Sveriges tredje största centralort. Den har en härlig internationell känsla med en rik och varierad kultur. Bron har stärkt samarbetet inom näringslivet emellan Danmark och Sverige. Många arbetspendlar emellan Malmö och Köpenhamn. 

Malmö är känt för sina vackra parker.