Veckokrönika 2019-12-02

Advent är en tid som jag älskar. Då går vi in emot ljuset och Jul ifrån november mörkret.

Emellertid inleddes Avdent för mig personligen med att jag skulle sjunga i en kör i en kyrka. Vi hade övat länge och jag såg verkligen fram emot att sjunga på Gudstjänsten och även en konsert i kväll men fick uppleva en sådan smärta att jag fick gå hem då jag under de senaste månaderna har fått reda på att jag har fått cancer. Beskedet om att jag fick det har gjort att jag inte har skrivit Veckokrönikan men nu kommer jag att skriva framöver och planerar att även översätta hemsidan till engelska under december - januari. Därmed hoppas jag att tillsammans med medarbetare och ni som köper helisidor och engagerar er genom att skicka in kort ifrån er och kunder att vara med och marknadsföra Sverige och även arbeta för ett hållbart klimat. Vi ger inte upp. Motgångar tillhör livet men det är hur vi tar dem som avgör hur vi går vidare. 

Klimatförändringar - Madrid. 
Den här veckan så inleds klimattoppmötet som skulle ha hållits i Chile men som inte gick att genomföra där p gr a alla demonstrationer. Man kommer att följa upp Paris mötet och se till att det blir ännu mer konkreta planer. Vi som älskar naturen och som önskar att kommande generationer också ska få njuta av den och att antalet klimatflyktingar blir så få som möjligt mm p gr a att vi gör rätt åtgärder följer förhandlingarna med spänning. 

Litteraturpristagaren för Nobelpriset.
Litteraturpristagaren för Nobelpristet kommer redan nu på fredag enligt SVT. Även det och andra nyheter kommer vi att följa. 

Med dessa ord önskar jag er en fortsatt GLAD ADVENT,

Elisabeth Claesson
SwedGuide InterNational Sweden World